Girişim

Robotik Girişimi Figure, 675 Milyon Dolar Yatırım Aldı

California merkezli robotik girişimi Figure, Nvidia, Microsoft ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un dahil olduğu yatırımcılardan 2.6 milyar dolar değerleme ile 675 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Figure yatırımcıları arasında; OpenAI Startup Fund, Amazon, Parkway Venture Capital, Intel Capital, Align Ventures ve ARK Invest bulunuyor.

Yeni Yatırım Nasıl Değerlendirilecek?

Figure kurucusu ve CEO’su Brett Adcock; şirketin bu finansmanı robotik için dil modelleri geliştirmek, üretimi artırmak ve daha fazla insanı işe almak için kullanacağını söyledi. Girişim ayrıca, AI altyapısını Microsoft Azure‘a geçireceğini belirtti.

OpenAI İle İş Birliği

675 milyon dolarlık yatırım dışında, stratejik olarak önemli bir haber daha duyuruldu. Figure, insansı robotları için OpenAI ile iş birliği anlaşması imzaladığını paylaştı. OpenAI tarafından ChatGPT’nin piyasaya sürülmesi, AI’a olan ilgiyi artırarak şirketlerin bu trendden para kazanmak için milyonlarca dolar yatırım yapmasını sağlamıştı.

BMW Manufacturing İle İş Birliği

Şirket geçen ay, insansı robotların Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tesisinde konuşlandırılması için BMW Manufacturing ile ortaklık yapacağını açıklamıştı.


AI destekli yazılımlar, robotların insanlarla nasıl etkileşimde bulunup çalıştığı konusunda daha fazla olasılık sunuyor. Bu da insansı robotlara olan yatırımcı ilgisi yeniden canlandırıyor. Elon Musk, 2040’larda Dünya’da bir milyar insansı robot olacağını öngörmüştü.

Yorum Yaz