Teknoloji

Chrome, Güvenli Olmayan Linkleri Daha Hızlı Tespit Edecek

Google’ın araştırmalarına göre; kötü niyetli bir web sitesi, 10 dakikadan daha kısa süre aktif oluyor. Bu web sitelerini tespit etmek kadar, hızlı tespit etmek de önemli. Google Chrome, zararlı web sitelerini gerçek zamanlı tespit etmek için yeni bir özellik duyurdu.

Gerçek zamanlı koruma

Chrome’da güvenli tarama (safe browsing) özelliği zaten vardı. Standart modda, potansiyel olarak tehlikeli işaretlenen web sitelerini yerel veritabanında depoluyordu. Yerel veritabanındaki tehlikeli web siteleri listesi, 30 dakika ile 60 dakika arasında güncelleniyordu. Google yaptığı açıklamada, kötü niyetli bir web sitesinin ömrünün 10 dakikadan daha kısa olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Bu nedenle, kullanıcıları kötü niyetli web sitelerinden korumak için mevcut yaklaşımın yeterli olmadığını paylaştı.

Bu nedenle artık masaüstü ve iOS/Chrome tarayıcılarında, “standart koruma” modu gerçek zamanlı tarama yapacak. Ayrıca tarayıcınızın güvenli tarama modunu “gelişmiş” olarak seçtiğinizde, riskli web sitelerinin hızlı tespit edilmesi için yapay zeka devreye girecek.

Google, bu yeni yaklaşım sayesinde, %25’ten daha fazla kimlik avını engellemeyi umuyor.

Parola Denetimi Güncellendi

iOS’ta bulunan password checkup için de yeni bir güncelleme duyuruldu. Ele geçirilmiş ve kolay tahmin edilebilen bir parolanız varsa, uyarı görmeye başlayacaksınız.

Yorum Yaz